Nazomerse evenementen in Malta

 

Op Malta duurt de zomer een stuk langer dan in ons koude kikkerlandje: het kwik loopt tot ver in oktober nog op tot ruim twintig graden. Een ook de evenementenkalender blijft goed gevuld: de Malta Pride, International Airshow, Notte Bianca en het Birgufest staan op de planning in september en oktober. Wil je het zomergevoel nog een beetje vasthouden? Ga dan naar Malta en bezoek één van deze gezellige nazomerse evenementen.

 

Malta Pride – 9 september

Op 9 september staat Valletta in het teken van de Malta Pride. Een parade met kleurrijke praalwagens, dansers en muziek trekt door de straten van Valletta, gevolgd door een enorm openlucht feest en concert met grote lokale en internationale namen. Voor degenen die er geen genoeg van kunnen krijgen, is de Pride Party in de Tigulio Club in St Julians de place to be. Het thema van dit jaar is “Celebrate Love, Life and Diversity”. Malta is door de ILGA Rainbow Index uitgeroepen tot meest LGBTIQ vriendelijke land van Europa, een titel om trots op te zijn.

 

Malta International Airshow – 23-24 september

Sinds 1993 wordt er jaarlijks in september een grote airshow gehouden. Vliegtuigen van over de hele wereld verzorgen een prachtige show met de Marsamxetto haven als decor. In de loop der jaren heeft de Airshow veel interessante vliegtuigen aangetrokken, waaronder Israëlische F-15’s en F-16’s, Tsjechische L-39, Italiaanse F-104’s en Do-228 en US Navy F-14. Kijk hier voor meer informatie over dit spectaculaire evenement voor jong en oud.

 

Notte Bianca – 7 oktober

Ieder jaar in oktober brengt de Notte Bianca, ofwel museumnacht, de straten van Valletta tot leven met een gezellige avond vol culturele evenementen. Overal in de stad openen stadspaleizen en musea hun deuren voor tentoonstellingen en theatervoorstellingen. Muzikanten en dansers spelen in de straten en op de pleinen van de hoofdstad. Cafés, restaurants en foodstalletjes zorgen dat je de hele avond niets te kort komt op culinair gebied.

 

Birgufest – 13-15 oktober

Birgu, ook wel bekend als Vittoriosa, is één van Malta’s oudste steden. Tijdens het Birgufest worden de sowieso al sfeervolle straatjes en stegen van Birgu verlicht met duizenden kaarsen. Verder bestaat het festival uit allerlei activiteiten om de historische waarde van de stad te benadrukken. Re-enactments, goedkopere en langere toegang tot musea, de mogelijkheid allerlei historische plekken te bezoeken, concerten (van klassiek tot modern), tentoonstellingen en foodstalletjes met heerlijk Maltees eten en drinken maken het festival een jaarlijks hoogtepunt.